За протокола, колата с какви гуми е? Щото ако са някой големи валяци...
Известие
Collapse
No announcement yet.
не може да вдигне 200 алфа 156 1.8 тс
Collapse
X
-
То при над 150 става важно дали имаш и кора под двигателя ако трябва да влизаме в детайли....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеТо при над 150 става важно дали имаш и кора под двигателя ако трябва да влизаме в детайли.....
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеТова е добре, ама като имаш предвид че максималната скорост по каталог е 208 на двулитровия двигател /чел съм и за216 че го дават, но в български сайтове, а твоята не е и нова/.
Ето 'талянеца какво е написал за неговата си кола (която той правил)
P.S. Ако смяташ, че някой "форумен капацитет" е по-запознат и от 'талянеца за техническите характеристики на автомобила му, това вече е друг въпрос.
По темата, определено, за да не може да направи 200, колата си има проблем - споменати са множество, включително и това, че и колата не е първа младост. Една добра диагностика може да каже доста неща, но тя не изчерпва всички причини и затова си трябва доста добър сервиз, за да се търси проблема.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
гумите са 195.65.15 и имам кората под двигателя,утре ще чистя дросела и моторчето поне да спре да клати оборотите на празен ходLast edited by totii; d.m.y г., 23:42.sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
Comment
-
Поръчкай я малко на място, ако замирише на яйца, значи катализатора си е заминал.
Друг е въпроса показанията на скоростомера колко са вярни, моята даваше около 5-6км/ч разлика при скорост от 100км/ч. Пробвай с ГПС да замериш, само дано не се изненадаш още по-неприятно, щото обикновенно скоростомерите показват повече.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Да дам и аз така мисля,че показват повече-талянеца е дал за моята 203kh. а аз на два пъти съм я пробвал подчти пълни километража? Вярно замерванията бяха само по показанията на километража нямах gps тагава.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
-
И без това ще си на магистралата по добре с хронометър и по колчетата е най точно.Няма значение с какви гуми си и колко ти показава стрелката.Единствено си гледай оборотите да не заминат в червено.Знам че тези двигатели имат проблем с мазането на високи обороти и не обичат кофти масло.Дано гумите да са ти добри за тези скорости че зимните не се хвалят с голямо сцепление.CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Първоначално публикувано от totii Покажи съобщениес висока скорост карам единствено на магистралата и то много рядко,за 8 години имам само един фиш за разлика от много други шофьори при условие ,че постоянно карам в софия
Имам един познат, дето 1 акт има през живота си, за репатриране с паяк в София. Това не пречи обаче да кара като пълен ненормалник...Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщениеИ без това ще си на магистралата по добре с хронометър и по колчетата е най точно.Няма значение с какви гуми си и колко ти показава стрелката.Единствено си гледай оборотите да не заминат в червено.Знам че тези двигатели имат проблем с мазането на високи обороти и не обичат кофти масло.Дано гумите да са ти добри за тези скорости че зимните не се хвалят с голямо сцепление.Last edited by totii; d.m.y г., 13:24.sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
Comment
-
Първоначално публикувано от totii Покажи съобщението и оборотите са едва до 5800 наи мтого до 6000 на пета, да не говорим за 7000 че тях нямам шанс да ги достигна.Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщениеГТВ-ми е 1.8 и точно на 6000 rpm си постига 200км на 5-та предавка,съотвено не ги достига много бързо но съм 1.8 мотор а и ГТВ-то тежи пък и карам с 17-ки.sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
Comment
-
Колега, махни катализатора. И аз ей така както ги правех лесно, изведнъж на 185 почна да умира. Махнах го и сега пак си стига 210 по ГПС 225 по километраж.
Другия вариант е да го извадиш и да го измиеш хубаво с препарати за да паднат налепите от питата.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
колега просто за протокола и аз да пиша..намери си друга тема за дискотиране
достигането на 200 км/ч би трябвало да те вълнува на подходящите и безопасни неща.
не го приемай като мъмрене, това че за 8 години имаш само един фиш не означава че може да стане нещо лошо. никой не е застрахован с коли на по 10-12 години.
аз въпроса ти..провери си дебитомера.
аз лично сменях ламбда преди седмица и ми направиха нова настройка на оборотите, заедно с адаптацията.
сега колата върви много по-добре.
това е от мен ...и умната!
Comment
Comment